Snel een professionele website of webshop? Wij zijn er voor je!

8 onmisbare elementen voor elke website

19 januari 2024 | 0 Reacties

Dat het belangrijk is om een gebruiksvriendelijke en geoptimaliseerde website te hebben, dat weten we allemaal. Een responsive design, een snelle laadtijd en SEO: het hoort er allemaal bij. Maar dat is nog niet alles! Om van je website een succes te maken, kan je nog veel meer doen. In dit blog delen wij 8 onmisbare website-elementen. Als je al deze elementen op je website hebt, ben je goed op weg naar een kwalitatieve website!

1. LOGO

Dit is misschien heel erg voor de hand liggend, maar een logo is onmisbaar. Het logo van een bedrijf zorgt namelijk voor herkenbaarheid. Gebruik de kleuren van je logo in de rest van je huisstijl en op de website, zo creëer je eenheid. Voeg bovendien altijd een linkje naar de homepagina toe aan het logo.

2. MENU

Zonder een menu kunnen bezoekers niet navigeren door je website. Je snapt wel dat het daarom een onmisbaar element is! Voeg alle belangrijke hoofdpagina’s van de website toe aan het menu. Zorg ook dat de mobiele versie van je website een duidelijk menu heeft waar bezoekers makkelijk door kunnen klikken.

3. PRODUCT(EN) OF DIENST(EN)

Ook voor de hand liggend, maar onmisbaar: deel jouw producten of diensten. Ook als je geen webshop hebt, is het belangrijk om een indicatie te geven van de producten die je verkoopt. Zo weten bezoekers wat ze kunnen verwachten.

4. OVER ONS

Bezoekers willen weten wie jij bent en wat jij doet. Waar staat je bedrijf voor? Wat is je visie en je missie? Dit kan je laten zien door een over ons of teampagina te maken. Laat altijd een foto van jou (en je team) zien, bezoekers vinden het leuk om het gezicht achter een bedrijf te zien. Dit wekt bovendien vertrouwen!

5. CONTACT (FORMULIER)

Het is belangrijk dat bezoekers gemakkelijk op verschillende manieren contact met je kunnen opnemen. Een onmisbaar onderdeel op je website is een contactformulier. Dit kunnen bezoekers makkelijk invullen en versturen.
Zorg daarnaast dat je contactpagina snel te vinden is. Plaats hier, naast een contactformulier, in ieder geval de onderstaande punten:
Bedrijfsnaam
Adresgegevens
Telefoonnummer
E-mailadres
Social media kanalen
KVK-nummer
Btw-nummer
Optioneel: routebeschrijving en openingstijden

6. SOCIAL MEDIA ICONEN

Voeg altijd social media iconen toe aan je website. Hierdoor kunnen bezoekers je makkelijk vinden en volgen op social media. Verstuur je een nieuwsbrief? Voeg dan ook een element toe waarin bezoekers zich kunnen abonneren op de nieuwsbrief.

7. ERVARINGEN

Voor nieuwe bezoekers is het fijn om te weten wat anderen denken over jouw bedrijf. Daarom zijn ervaringen of reviews ook handig om toe te voegen. Dit wekt vertrouwen en kan de stap van bezoeker naar klant kleiner maken.
Je kan dit op verschillende manieren toepassen. Kijk wat bij jou en jouw bedrijf past. Een leuke manier is om bijvoorbeeld klanten in een video hun ervaringen te laten delen over jouw bedrijf. Dit hebben we zelf ook voor een aantal bedrijven mogen doen, zoals Het Fundament Makelaardij. Naast dat we hun website hebben gemaakt, hebben we ook video’s opgenomen waarin klanten vertellen over hun ervaring.
Vraag dus ook aan bestaande klanten om hun ervaringen te delen. Dit is erg waardevol!

8. BLOG

Misschien niet voor iedereen onmisbaar, maar voor veel bedrijven een goede kans op meer bezoekers! Bloggen is namelijk goed voor de vindbaarheid van je website en een goede manier om je autoriteit en expertstatus te vergroten. Je kan via blogs potentiële bezoekers naar je website ‘lokken’. Verwerk aan het einde van je blog interne links om het bezoekers op je website te houden. Zo maak je ze het makkelijk meerdere pagina’s te gaan bezoeken.

LAAT JE WEBSITE MAKEN DOOR BOUWEENWEBSITE!

Ben jij toe aan een (nieuwe) website? Wij bouwen websites en webshops in WordPress. We hebben bewust voor dit systeem gekozen, vanwege de gebruiksvriendelijkheid. Daardoor kunnen wij niet alleen snel (en dus kostenefficiënt) bouwen, maar daardoor kun jij ook prima zelf zaken op je nieuwe website aanpassen.
Van ontwerp tot oplevering: wij hebben alle expertise in huis om van A tot Z een website te maken! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Nieuwsgierig
geworden?