SSL-certificaat nu nog belangrijker

Geplaatst op 4 oktober 2017

We hebben er al meerdere keren over geschreven: het belang van een SSL-certificaat. Het slotje voor de URL wekt vertrouwen, het helpt mee aan een hogere positie in Google en bezoekers weten dat de website-eigenaar serieus omgaat met privacygevoelige informatie. Maar met de nieuwste updates van browsers als Google Chrome, Mozilla Firefox en Opera komt er nog een zeer belangrijke reden bij…

De nieuwste browsers gaan namelijk actief weergeven dat een website zonder SSL-certificaat niet veilig is. Het is onderdeel van Google initiatief HTTPS Everywhere, wat nu dus ook wordt opgepakt door andere browsers. Gebruikers van onbeveiligde websites krijgen de melding dat gegevens onderschept en gelezen kunnen worden en dat hun privacy derhalve niet gewaarborgd is. Vooralsnog doen de browsers dit alleen nog op pagina’s waar gebruikers in moeten loggen, maar de verwachting is dat dergelijke meldingen binnenkort ook tevoorschijn komen bij simpele formulieren op onbeveiligde websites. Google Chrome doet het (nu nog) redelijk onopvallend in de adresbalk.
nietveilig-chrome

Maar om de meldingen van Mozilla Firefox (links) en Opera kan de gebruiker al niet meer heen.
nietveilig-firefoxopera

Heeft jouw website nog geen SSL-certificaat? Dan raden wij sterk aan om daar nu toch werk van te maken. Door de meldingen in de nieuwe updates van de belangrijkste browsers kan het zijn dat de bezoekers van jouw website afgeschrikt worden. En goed omgaan met privacygevoelige informatie is een onderwerp dat weer volop in de aandacht staat. Zeker met de komende GDPR, ook wel Algemene Verordening Gegevensbescherming genoemd, die vanaf mei 2018 actief gecontroleerd gaat worden. Met boetes die kunnen oplopen tot 20 miljoen euro of 4% van de jaaromzet.

Wil je meer informatie over SSL-certificaten? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!